maandag 25 januari 2016

Huis kopen of verkopen

Huis kopen of verkopen

Een huis kopen of verkopen is een grote gebeurtenis. Niet alleen neemt het veel tijd in beslag, ook komen er veel juridische en notariële stukken bij kijken. Het gaat natuurlijk ook om forse bedragen, dus het is van belang dat alles goed geregeld wordt. Daarom is het noodzaak om een makelaar aan uw zijde te hebben, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Oriënteren op koopwoning

Als u een woning wilt kopen, dan begint het met oriënteren. Wat zijn uw wensen, wat is uw budget en in welke omgeving wilt u gaan wonen? Een makelaar kan u hierbij al helpen om het aanbod voor u te filteren en om bezichtigingen te regelen. Een beste indruk krijgt u natuurlijk pas als u er bent.

Een bod doen op een koophuis

Als u een goed gevoel krijgt bij het huis en u ziet uzelf al helemaal thuis zitten, dan wilt u wellicht een goed bod doen. Een makelaar kan u hierin adviseren om niet teveel voor een huis te gaan betalen. Wat zijn verborgen gebreken, de bouwkundige staat of de prijs van de ligging? Een ervaren makelaar weet precies hoe u er het meeste uit kunt halen!

Eigenaar van een huis worden

Als alles goed gaat, wordt het bod geaccepteerd en bent u op korte termijn eigenaar van de woning. Maar voordat het zover is, zullen alle kadastrale bepalingen en koopvoorwaarden op papier vastgelegd moeten worden. Ook daarom is een huis kopen met een makelaar zeker aan te raden, dan weet u zeker dat alles goed geregeld wordt en dat u niets vergeet!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten