maandag 16 mei 2016

Glibberige vloeren

Serge Kornuyt assisteert bedrijven met vloerproblemen, zoals een vloer die te glad is geworden. En Serge denkt daarbij vanuit het probleem waar de klant mee worstelt, niet vanuit zijn handel: Het is te eenvoudig om te mededelen je kunt het beste een andere vloer aanschaffen, het kan daarnaast zijn dat de werknemers ander schoeisel moeten aandoen. Vaak is het een combinatie van oorzaken. Een blog over gladde en glibberige  vloeren en uitglijdende personeelsleden.

Gietvloer of geen gietvloer, dat is de kwestie

We worden regelmatig gepolst wanneer de oude vloer afgedragen is, bijvoorbeeld wanneer deze te glibberig is of als er werkelijk schades zijn, van een vorkheftruck bijvoorbeeld die steeds opnieuw door een gat rijdt en spullen verliest. En na een paar glijpartijen worden jullie aangesproken? De meeste ondernemingen laten het niet zo ver komen dat er diverse medewerkers zijn gevallen, meestal is 1 geval al voldoende om ons in te schakelen. Behalve dat de vloer is versleten, wat kunnen andere oorzaken van de gladheid zijn? Vocht is ook vaak een aanleiding van valpartijen, dus dan is de slipweerstand belangrijk, hoe grof een vloer is zeg maar. In de food-industrie worden vloeren bijvoorbeeld dagelijks gereinigd, en dan worden vloeren vaak glibberiger. Of als er met droge poeders gewerkt wordt, dat kan ook glijpartijen veroorzaken. Of houtmeel van het zagen. Glibberen kan verschillende redenen hebben. En Serge zoekt het allemaal zorgvuldig uit alvorens hij aan de slag gaat.

Onze aanpak? We maken de balans op aan welke eisen de vloer moet voldoen en desgewenst kunnen we de vloer antislip maken. We peilen met een slipweerstandmeter hoe kwalijk het is, en op basis daarvan kunnen we een aanbeveling maken in de vorm van een voorstel. En wanneer dat wordt goedgekeurd? Dan gaan we doorgaans de vloer eerst zuiveren en ontvetten en mechanisch voorbehandelen en primeren. En vervolgens gaan we het overlagen met kunststof, epoxy of polyurethaan. Afhankelijk van de laagdikte wordt het gerold of gegoten, als het gerold wordt is het geen gietvloer natuurlijk haha. Ja als je gietvloeren leverancier bent denk je al snel in termen van gietvloeren natuurlijk. We hebben al een enkele keer dialoog gehad over termen: “wanneer is iets een gietvloer?” Eigenlijk zijn het allemaal gewoon kunststof vloeren. Of kunststofvloeren. Whats in a name? De benaming van het product zegt niets inderdaad, als het probleem maar wordt opgehelderd.

HACCP, ARBO en vloeren

Wij worden vaak ingeschakeld als iets mooier moet worden of als er minder onderhoudskosten noodzakelijk zijn. In de foodindustrie passen we bijvoorbeeld holplinten in de hoeken toe, dat is hygiƫnischer en eenvoudiger schoon te maken. In de foodindustrie liggen sowieso andere eisen dan op een kantoor, daar heb je namelijk met de HACCP-norm te maken en met de ARBO. En wat zeggen die? De HACCP warenwet schrijft voor dat vloeren goed schoon te houden moet zijn, zodat er geen bacterievorming plaatsvindt. En daar spelen aanbieders op in met vloeren die antibacterieel zijn, die leveren wij eveneens. We geven er zelfs de voorkeur aan omdat ze meestal net zo hoog geprijsd zijn. Maar die kun je niet overal gebruiken, dat ligt ook aan de onderlaag. En soms zijn de HACCP-normen tegenstrijdig met de ARBO-normen. Hoezo? Nou, de HACCP zegt dat je hygiƫnisch behoort te zijn en producten moet leveren die handig zuiver te maken zijn, terwijl de ARBO liever een afdoende ruwe vloer ziet omdat medewerkers dan minder snel uitglijden. Dat moet allemaal op elkaar afgestemd worden, daar moet wel een specialist naar kijken. En daar kunnen we onze 35 jaar ervaring en bekwaamheid perfect toepassen. En dan komt de gietvloeren specialist bij Serge naar bove

De perfecte uitkomst

Wij kunnen er met onze bouwchemische producten voor zorgen dat het vloerprobleem met relatief lage kosten op te lossen is. En vlot: de producten zijn sneldrogend en duurzaam. Kan dat op alle vloeren? Ja hoor, maar doorgaans ligt er in een fabriek al een betonvloer of coating met de juiste voorbehandeling en met de geschikte producten. Laminaat vloeren zijn het minst gemakkelijk te overlagen, maar die zijn wel makkelijk te verwijderen natuurlijk. Een betonvloer haal je er niet zomaar even uit. Dus daar kan mooi een gietvloer over. En als het aan Serge ligt worden dat natuurlijk antislipvloeren van Kornuyt. Want ook al staat de klantbehoefte bij hem in het middelpunt, de kachel moet wel branden natuurlijk.

2 opmerkingen:

  1. Wij hebben sinds ander halve maand een gietvloer en wij zijn er super blij mee. Het is prima afgewerkt en het geeft ons interieur een moderne uitstraling.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen