maandag 20 juni 2016

Hoe zorg je voor een goed beveiligde woning?

Een woning die goed beveiligd is zorgt er niet alleen voor dat je eigendommen tegen inbrekers zijn beschermd. In een goed beveiligde woning kan je ook met een veilig gevoel wonen. Een gevoel van veiligheid in je eigen huis is zeer belangrijk om met een prettig gevoel te kunnen wonen. In dit artikel lees je daarom woning tips hoe je een woning beter kunt beveiligen. Een goed beveiligde woning beperkt zich namelijk niet alleen op het plaatsen van sloten op deuren en ramen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om een woning zo goed mogelijk te beveiligen. Zelfs je eigen persoonlijke gedrag draagt bij aan een betere beveiliging van de woning.

Beveiligen met sloten en meer

Allereerst zorgt men natuurlijk voor een veilige woning door ervoor te zorgen dat de toegangspunten van een woning goed afgesloten zijn. Dit wordt gedaan door goede sloten op deuren en ramen te plaatsen. Vergeet echter ook niet de kwaliteit van de deuren, deurstijlen, ramen en kozijnen. Wanneer deze namelijk niet van een goede kwaliteit zijn dan dragen de sloten nauwelijks bij aan een betere beveiliging. Net zoals de kwaliteit van een deur is ook de kwaliteit van een slot niet altijd hetzelfde. Een inbreker zal weinig moeite hebben om een goedkoop slot open te krijgen. Het beste kan men daarom gebruikmaken van sloten met een SKG keurmerk. Deze sloten zijn getest op de mate van inbraakbeveiliging die zij bieden. Naast sloten kan ook een alarmsysteem bijdragen aan een betere beveiliging van de woning.

Draag zelf bij aan een betere beveiliging

Een goede beveiliging van een woning wordt gerealiseerd met goede sloten, deuren, ramen, kozijnen en een alarmsysteem. Echter ook jijzelf draagt bij aan de mate waarop een woning beveiligd is. Weet bijvoorbeeld goed wie er allemaal een sleutel van de woning in bezit heeft en laat geen reservesleutels rondslingeren. Wanneer niet duidelijk is wie er allemaal toegang tot de woning heeft laat dan de sloten of de cilinders vervangen. Sluit gordijnen in de avond. Hiermee zorg je dat mensen niet makkelijk van buitenaf in de woning kunnen kijken. Zo voorkom je dat iemand waardevolle spullen in de woning ziet staan en op het idee komt om in te breken. Zorg dat ramen en deuren goed afgesloten zijn wanneer je zelf niet in de woning aanwezig bent. Een laatste tip is om geen spullen in de tuin te laten liggen die een inbreker potentieel zou kunnen gebruiken. Ruim tuingereedschap en ladders netjes op en zorg dat ook de schuur waarin deze opgeborgen zijn afgesloten is.

Met deze tips zorg je voor een goed beveiligde woning en zal je niet snel slachtoffer worden van een woninginbraak. In staat zijn om te wonen met een prettig en veilig gevoel is immers enorm belangrijk. 

1 opmerking:

  1. Een goede afweging van hoeveel men wil investeren in anti-inbraak beveiligingssystemen en de waarde van inboedel is er altijd een die men moet maken. Online kan men nu veel aanbieders vinden van zulke beveiligingssystemen. Zo kreeg ik laatst een tip van een goede kennis
    http://www.ceesboer.nl/diensten/inbraakbeveiliging/

    BeantwoordenVerwijderen