maandag 20 juni 2016

Tips voor het inrichten van een keuken

Een moeilijke kamer van een woning om in te richten is de keuken. Hierbij moet je namelijk gebruikersgemak, styling, hygiëne en kwaliteit van materialen overwegen. Bovendien is het renoveren van een keuken een goede manier om de verkoopwaarde van een huis te verhogen. Is een keuken mooi en goed ingericht dan kan je hier lange tijd van genieten. Worden er echter fouten gemaakt bij de inrichting dan kan dit een dramatisch effect hebben op het gebruikersgemak. In dit geval zal de grote investering niet of nauwelijks bijdrage aan de waarde van het huis. Om je te helpen hebben we de volgende tips voor het inrichten van een keuken opgesteld.

Bepaal het beschikbare budget

Het eerste dat gedaan moet worden is bepalen wat het beschikbare budget is voor het herinrichten van de keuken. Een keukenrenovatie kan een zeer kostbaar project zijn. De verschillende keuzes die je tijdens het inrichten maakt bepalen natuurlijk de benodigde investering. Door goed te bepalen wat het beschikbare budget is kan je makkelijker keuzes maken en zorg je ervoor dat de inrichting niet opeens veel meer kost dan verwacht.

Maak een plan voordat je start

Voordat je start met het inrichten van een keuken moet je al een plan in gedachte hebben. Wat voor stijl moet de inrichting worden? Wat voor soort keukenblad zou je graag willen hebben? Zijn er materialen die je in de keuken terug wilt zien? Heb je extra opbergruimte nodig vergeleken met de bestaande keuken? Dit zijn allen dingen die je jezelf moet afvragen voordat je met de inrichting van de keuken begint.

Vind de juiste vakmensen

Een keuken renoveren is niet iets wat een gemiddelde doe-het-zelver zonder de hulp van professionele vakmensen kan doen. Besef dat het hier gaat om een investering die wanneer goed uitgevoerd de waarde van je huis significant kan laten stijgen. Wanneer er gas- of waterleidingen verlegd moeten worden laat dit dan aan een loodgieter over. Wil je keukenkastjes die op maat zijn gemaakt laat dit dan aan een timmerman over. Breng in kaart wat er allemaal moet gebeuren en vind hiervoor de juiste vakmensen.

Verwaarloos de verlichting niet

De verlichting in een keuken is meestal één van de meest verwaarloosde aspecten van de inrichting. In een keuken waar meerdere actieve werkzaamheden verricht moeten worden is dit echter een noodzakelijk aspect. Goede verlichting maakt het werk in de keuken niet alleen makkelijker, maar zorgt ook dat het interieur het beste tot zijn recht komt.

Een mooie, duurzame en hygiënische vloer

Bij het kiezen van het materiaal voor de keukenvloer moet je in gedachte houden dat hier niet alleen het uiterlijk van belang is. De vloer van een keuken moet namelijk mooi, duurzaam en hygiënisch zijn. Pannen en andere harde voorwerpen vallen regelmatig op de grond dus de vloer moet tegen een stootje kunnen. Daarnaast moet de vloer natuurlijk ook makkelijk schoon te maken zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten