maandag 29 augustus 2016

Loodgieter Utrecht geeft tips om water te besparen in je woning

De laatste jaren is bijna iedereen bezig om bewuster met energie om te gaan en daarmee bij te dragen aan een beter milieu. Vooral mensen met kinderen maken zich grote zorgen om de opwarming van de aarde en de rol die wij als mensen daarin spelen. Dit is immers een probleem waar de volgende generatie de gevolgen van gaat ondervinden. Door minder energie te verbruiken in huis zorg je voor minder CO2 uitstoot en draag je bij aan een beter milieu. Ook de besparing van water in je woning heeft een positieve uitwerking op het milieu. Om je te helpen water te besparen deelt de loodgieter Utrecht in dit artikel enkele tips.

Waterbesparende kranen en douchekoppen

Het meeste water kan je in een woning besparen door simpelweg bewuster om te gaan met het gebruik. Laat bijvoorbeeld niet de kraan aanstaan wanneer je je tanden aan het poetsen bent. Een paar minuten minder lang onder de douche staan levert ook al een besparing van vele liters per keer op. Toch wil je natuurlijk niet inleveren op het gebied van hygiëne in huis. Iedereen zal uiteraard nog altijd minimaal één keer per dag zich willen wassen. Door waterbesparende kranen en douchekoppen te laten installeren bespaar je water terwijl je toch gewoon je normale routine aan kunt blijven houden. De speciale kranen en douchekoppen verdelen het water op een effectievere manier waardoor je hetzelfde effect krijgt met minder waterverbruik.

Energielabel A huishoudelijke apparaten

Water wordt op verschillende manieren in huis verbruikt. De meest voor de hand liggende voorbeelden zijn de tijden dat je een kraan of douche aanzet of de wc doortrekt. Echter ook een groot deel van het waterverbruik in huis wordt veroorzaakt door huishoudelijke apparaten zoals de wasmachine en vaatwasser. Om te besparen op dit waterverbruik kan je overwegen om enkel apparaten met een energielabel A te kopen. De vaatwassers en wasmachines met dit label gebruiken namelijk niet alleen minder elektriciteit, maar ook minder water. Je kunt hierdoor dus twee besparingen met een enkele maatregel realiseren.

Water in huis hergebruiken

De laatste tip om water te besparen van de loodgieter Utrecht is minder bekend bij de meeste mensen. Dit is namelijk het gebruik van grijs water in je woning. Grijs water is water dat je hergebruikt in je woning. Je kan bijvoorbeeld met het afvalwater van de wasmachine of douche nog prima de wc doorspoelen. Eigenlijk is het zonde dat voor het doorspoelen van de wc het schone drinkwater uit de kraan wordt gebruikt. Door dit voortaan te doen met grijs water gebruik je water twee keer in huis. Dit zorgt logischerwijs natuurlijk voor een significante besparing in het waterverbruik.

Bron: utrechtloodgieters.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten