maandag 29 augustus 2016

Slotenmaker Amstelveen: verbeter de beveiliging van je woning met de inrichting van de tuin

Wanneer je met een prettig gevoel wilt wonen dan is het enorm belangrijk om de beveiliging van je woning goed op orde te hebben. Hierdoor kan je ’s avonds namelijk met een gerust gevoel gaan slapen en zal je minder snel slachtoffer worden van een woninginbraak. De beveiliging van een woning kan je op meerdere manieren verbeteren. Zo kan je bijvoorbeeld kunststof deuren en ramen van betere sloten voorzien of een alarmsysteem installeren. De slotenmaker Amstelveen meldt echter dat het ook mogelijk is om met de inrichting van je tuin de beveiliging van een woning te verbeteren. In dit artikel deelt de vakman die je kunt vinden via amstelveenslotenmakers.nl vier tips hoe je dit ook voor jouw woning kan realiseren.

Heggen en struiken kort trimmen

De eerste tip die de slotenmaker Amstelveen deelt om de beveiliging van je woning te verbeteren met de inrichting van de tuin is het kort trimmen van heggen en struiken. Hiermee voorkom je namelijk dat inbrekers makkelijk ongezien bij je woning kunnen komen. Een hoge heg om je tuin is misschien interessant uit privacy overwegingen. Hoge heggen en brede struiken in je tuin zorgen er echter ook voor dat het zicht naar de woning wordt belemmerd voor mensen die op straat lopen. Een inbreker kan hierdoor ongezien aan een raam of deur rommelen zonder gezien te worden.

Grind in de tuin leggen

Wanneer je grind in de tuin rondom het huis legt dan verbeter je hiermee de beveiliging van je woning. De kiezelstenen produceren namelijk een luid knarsend geluid wanneer iemand hier overheen loopt. Dit zorgt ervoor dat potentiele inbrekers niet geruisloos een woning kunnen benaderen. Inbrekers willen altijd graag ongezien en ongehoord ergens inbreken. Door het plaatsen van grind in de tuin ontneem je hen deze mogelijkheid en zullen zij vaak verder zoeken naar een andere woning.

Zorgen voor goede buitenverlichting

De derde tip van de slotenmaker Amstelveen is zorgen voor goede buitenverlichting in de tuin. Met deze maatregel zorg je er namelijk ook voor dat een inbreker niet ongezien bij je woning kan komen. Hetzelfde effect wordt bereikt met het kort trimmen van struiken en heggen. Het beste resultaat is uiteraard te bereiken door beide tips in je tuin toe te passen. Een aanrader is buitenverlichting met een bewegingssensor. Het aanspringen van deze verlichting wanneer iemand de woning benadert zorgt namelijk ook voor een schrikeffect.

Doornstruiken onder de ramen

Inbrekers kunnen op verschillende manieren een woning binnenkomen. Dit kan bijvoorbeeld door de voor- of achterdeur, maar ook door een raam. De voor- en achterdeur van een woning moeten altijd van goede buitenverlichting voorzien worden. De ramen kan je echter ook van buitenaf extra beveiligen. Je zou kunnen overwegen om struiken met prikkels en doornen onder de ramen te plaatsen. Hierdoor wordt het moeilijker om bij de ramen te komen en wordt de beveiliging van je woning beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten