dinsdag 30 mei 2017

Een nieuw product lanceren? Dat doe je zo!

Natuurlijk is bijna alles te koop tegenwoordig. Je huis inrichten kon nooit zo divers en bijzonder als tegenwoordig. Toch kan het voorkomen dat je je huis wilt inrichten met een product wat nog helemaal niet bestaat. Dat is natuurlijk heel vervelend, maar hier doe je helaas niets aan. Of toch wel? Het ontwikkelen van een nieuw product is meer bereikbaar dan ooit en daarom zie je dat steeds meer mensen de stap naar het ontwikkelen van een nieuw product durven te nemen. Het is echter nog niet zo gemakkelijk om een nieuw product op de markt te brengen. Hiervoor geef ik jou echter een aantal tips in deze blog.

Begin bij het concept

Wanneer je een nieuw product gaat ontwikkelen is het concept van enorm belang. Een goed concept zorgt er namelijk voor dat je een duidelijke afbakening hebt voor je uiteindelijke product en dat zorgt ervoor dat je het product een stuk beter kunt gaan ontwikkelen. Je weet direct vanaf het prille begin waar je op moet letten en wat je precies allemaal kunt verwachten. Daarnaast kun je hierin ook direct de risico's afbakenen. De fase concept design is dus van groot belang.

Het ontwikkelen van je product

Na deze stap ga je het product zelf ontwikkelen. Dit betekent niet dat je na deze fase direct een fantastisch werkend product hebt, maar in fases naar een prototype toe werkt en vervolgens een werkend product hebt om op de markt te brengen. Productontwikkeling gebruik je in de basis om een solide product neer te zetten waarvan je zeker weet dat deze aansluit bij een groot gedeelte van je doelgroep en daarnaast een toegevoegde waarde is voor je doelgroep. Daarom is het van belang dat je werkt op basis van sprints. Ontwikkel steeds een klein stukje van je product, dit zorgt er namelijk voor dat je achteraf niet tegen allerlei problemen aanloopt.

Marketing 

De laatste fase is natuurlijk de marketing. Mensen moeten je product wel weten te vinden. Gelukkig heb jij je product goed ontwikkeld en weet je door gebruik te maken van productontwikkeling precies waarom mensen jouw product nodig hebben of zouden willen hebben. Het is dan ook van groot belang om gebruik te maken van deze data en ervoor te zorgen dat jouw marketing hierop aansluit. Zo wordt jouw product sowieso een succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten