dinsdag 7 november 2017

‘LOCKSECURE’ STELT HOGE EISEN AAN HET BEROEP VAN SLOTENMAKER

‘Locksecure’ stelt hoge eisen aan het beroep van slotenmaker. Toen ‘Locksecure’ in 2001 werd opgericht, zagen veel mensen slotenmakerijen nog als sjofele kleine winkelpanden waar je een duplicaat sleutel kon laten maken of waar je hulp kon vinden als je buitengesloten was uit je wagen. Voor bedrijfsmensen, huiseigenaars en renteniers, en zelfs voor vele andere kleine zakenmensen, zaten de slotenmakers in dezelfde categorie als anderen die werkzaam waren in de ‘mechanische’ bedrijvigheid – herstellers van airconditioning, loodgieters en dergelijke – mannen in vuile overalls die vuil werk deden . Van hun kant waren de meeste slotenmakers zelf ook niet echt geïnteresseerd in een professioneel voorkomen. De oprichters van Locksecure kwamen uit het leger, de meeste onder hen uit de ‘special forces’ en hun opvatting over een professional – zowel wat voorkomen als kwalitatieve dienstverlening betrof- werd beïnvloed door die ervaring. Duidelijke afspraken en een geëigend voorkomen waren essentiële aspecten van de militaire dienst, en zij hadden dan ook besloten om die beide eigenschappen toe te passen op het beroep van slotenmaker.

Ze begrepen eveneens dat de beveiliging een meer uitgebreid en uitgediept concept vereiste dan enkel een beroep dat zich beperkte tot slotcilinders en nachtsloten en de sleutels waarmee je die kon openen. Daarom besloten de eigenaars vanaf het begin om zich te focussen op service en kwaliteit als hun parool. Ze zouden enkel de beste producten van de meest bekende fabrikanten gebruiken, ze zouden werkervaring en certificaten eisen van al hun installateurs, en ze zouden proberen hun klanten steeds tevreden te stellen, of dat nu in Wall Street, Fifth Avenue, Chicago’s Lake Shore, of een appartement in Brooklyn was. Wat ook zeer belangrijk was, ze zouden een volledig gamma van beveiligingsdiensten aanbieden, waaronder een on-line FAQ lijn, advies, en gratis analyse van bestaande beveiligingssystemen.

Dat is ook de reden waarom dat het de indruk geeft van een gespecialiseerde kleinhandelszaak, als je de dag van vandaag bij Locksecure binnenstapt. De zaak is bemand met beroepsmensen die er professioneel uitzien en die hun job professioneel uitvoeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten