donderdag 4 januari 2018

Zithoek maken in een kleine woonkamer

In de woonkamer wordt gemiddeld veel tijd doorgebracht. Het is de ruimte waar je tot rust kunt komen, vrienden en familie ontvangt en wellicht ook waar gegeten wordt. En iedereen wil graag dat de woonkamer een gezellige ruimte is, daarom geven we een aantal tips hoe je dit kunt doen.

Zithoek kleine kamer

Een woonkamer kan heel veel ruimte hebben en de voor de ander is het wat compacter. Is je woonkamer een wat kleinere ruimte en weet je niet zo goed hoe je dit moet indelen? Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat als de woonkamer een verlengde van de keuken is, dat je toch een aparte zithoek creëert? Houd de ruimte eenvoudig en overzichtelijk. Als je gebruik maakt van veel verschillende ‘kleine’ meubels, dan is er de kans dat je een volle woonkamer creëert en dat wil je juist voorkomen.

Verschillende ruimtes

Indien de woonkamer het verlengde van de keuken is, is het aan te raden om je bank in het midden van de ruimtes te zetten. Hierachter kan dan een lage kast of sidetable geplaatst worden. Zo maak je slim gebruik van de ruimtes, heb je nog extra ruimte om iets kwijt te kunnen, en kijk je vanaf de keuken niet tegen de bank aan. En zo creëer je aparte ruimtes. Zorg ervoor dat de televisie minimaal zo’n drie tot vier meter van de bank wordt geplaatst. Soms helpt het om de televisie aan de muur te hangen, dit neemt ook minder ruimte in beslag. Daarnaast is het van belang om voldoende loopruimte te hebben rondom de salontafel.

Bank in een kleine woonkamer

Let dus ook erg op welke bank dat je gaat kopen en wat past. Zorg dat je van te voren goed de ruimte hebt opgemeten en wellicht al een tekening van de woonkamer hebt gemaakt met de gewenste indeling. Je kan heel graag een hoekbank of een u-bank willen hebben, maar als je daarvoor over de bank moet klimmen omdat je geen rekening met je looppad hebt gehouden, dan is dit uiteraard niet de juist beslissing.

Let op de accessoires

In een kleine woonkamer is het ook niet aan te raden om een kleed op de grond te leggen, dit zal de ruimte niet ten goede doen. Een kleed is vaak meer geschikter voor een grote woonkamer, net zoals heel veel kussens en plaids. Probeer indien mogelijk ook wat lege ruimtes te houden, zodat de kamer groter oogt. Hang bijvoorbeeld ook niet alle muren vol.

De gouden tip blijft om alles goed op te meten en uit te tekenen, voor je je kamer gaat inrichten. Zo kun je ook nog eventueel schuiven met de meubels. Dit wordt lastiger als alles al staat. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten