vrijdag 9 februari 2018

Een kleine kamer ruimtelijk inrichten

Nederland wordt steeds voller en woningen steeds kleiner. Vooral in de grote steden worden studio’s steeds populairder. Een studio bestaat eigenlijk uit één ruimte met keuken, woonkamer en slaapkamer in één. Hierdoor wordt je eigenlijk gedwongen om je woonruimte slim in te richten. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je kamer er alsnog ruimtelijk uit te laten zien.

Een bedbank als oplossing

Tegenwoordig zijn bedbanken niet meer zo suf als vroeger. Sterker nog, er worden steeds mooiere varianten geproduceerd, die ook nog eens heel makkelijk om te bouwen zijn van bank naar bed, of juist andersom. Deze producten zijn verkrijgbaar in een één of twee persoonsvariant bij verschillende meubelzaken. Om de bedbank op te leuken kun je er eenvoudig mooie sierkussens op leggen of een plaid over de leuning hangen. Mocht je het vervelend vinden om dagelijks je bed in te moeten klappen dan kan je er ook voor kiezen om een normaal bed of boxspring in je studio te plaatsen, met een gezellige dekbedovertrek die past bij de rest van je interieur. Voeg daar alsnog een aantal sierkussens aan toe en je kan hem gebruiken als bank.

Alles in het klein

Wanneer je een grote tafel met forse stoelen midden in je studio plaatst is deze gelijk vol. Zelfs wanneer deze niet vol is, zal hij wel zo ogen, omdat dat niet past bij de ruimte. Zorg ervoor dat je een wat kleinere (opklapbare) tafel kiest, meerdere kleine bijzettafeltjes neerzet en goed gebruik maakt van de vensterbanken. Daarnaast is een hoge kast een functionele en aantrekkelijke oplossing. Er kan meer in en neemt minder ruimte in!

Verlichting

Met sfeerlichten kun je echt meerdere ruimtes in één ruimte creëren. Denk aan een paar leuke lichtsnoeren en een klein lampje waar je bed staat en een wat groter licht aan de kant van de keuken en de eettafel. Hierdoor maak je met verlichting je indeling een stuk gezelliger!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten